Jacques de Milliano: Vergeet de jonge generatie niet...

zij verbeelden een betere wereld en hebben de kracht en hoop voor de toekomst

De pensioengerechtigde leeftijd is al genaderd, maar Jacques de Milliano piekert er niet over om te stoppen met werken. Hij is bekend als medeoprichter en voormalig voorzitter van de Nederlandse tak van hulporganisatie Artsen zonder Grenzen. Volgens deze bevlogen hulpverlener is er nog zo ontzettend veel te doen voor de kwetsbaren in de maatschappij. Hij hoopt met zijn hulp een klein beetje het verschil te kunnen maken voor deze grote groep. Zijn motto is: Zet je in en ga ervoor. Het resultaat kun je nooit voorspellen, maar als je staat voor de dingen die je belangrijk vindt, dan komt het wel goed.

Tekst: Mirjam Preusterink
Beeldmateriaal: Jacques de Milliano en Artsen zonder Grenzen

Gedurende het hele jaar zwemt hij drie keer per week tien minuten in een natuurplas. Dat houdt hem fit en vitaal. En zo vaak mogelijk op de fiets stappen. Zo is Jacques gelijk een beetje in training voor de fietstocht die hij binnenkort gaat maken naar Zuid-Frankrijk.

Jacques, je hebt je huisartsenpraktijk vorig jaar overgedragen. Ben je nu met pensioen? Jacques lacht. “Ik werk nog anderhalf à twee dagen in de week en hou mij bezig met verschillende werkzaamheden. Toen Rusland Oekraïne binnenviel zijn we in mijn huisartsenpraktijk gestart met medicijnen inzamelen voor de Oekraïense artsen aan de frontlinie, zodat zij daar hun werk kunnen blijven doen.

Verder lezen? Voor € 14,50 per jaar heeft u volledig toegang op vijftigplusonline.nl en kunt u alle artikelen lezen. Klik hier voor een digitaal abonnement.