Grappige, hilarische maar ook ontroerende columns zorgen voor perfecte mix

Nico Dijkshoorn schrijft al meer dan 20 jaar lang columns. Elke week zo’n stuk of 6. De bundel ‘Eindelijk thuis’, die eind mei verschijnt, bevat een bonte verzameling van stukken die hij voor tijdschrift Libelle schreef. ,,Sommige columns zijn me erg dierbaar.”

Dat hij niet meer precies weet wat er in welke column staat is niet zo gek. ,,Ik heb er zoveel geschreven … dat loopt wel in de tienduizenden”, rekent hij me voor. ’s Ochtends gaat hij aan de tafel zitten, die in het midden van zijn woonkamer staat, en dan begint hij te schrijven. ,,Ik kan gelukkig heel snel schrijven. Natuurlijk weet ik inmiddels na al die jaren wel hoe ik een column in elkaar moet steken, dus het is vooral een kwestie van het goede onderwerp bepalen. Daar heb ik alle vrijheid in, maar ik ga voor een voetbalblad uiteraard niet over de huishoudbeurs schrijven.”

Tekst: Wilma Vervoort
Foto: Keke Keukelaar

Lees dit interview in het juninummer van Vijftig+ Magazine of met een digitaal abonnement

Verder lezen? Voor € 14,50 per jaar heeft u volledig toegang op vijftigplusonline.nl en kunt u alle artikelen lezen. Klik hier voor een digitaal abonnement.

Nico Dijkshoorn (1960) is schrijver, dichter, columnist, podcastmaker en muzikant. Zijn bundel Eindelijk thuis, Avonturen in huiselijk kring verschijnt op 23 mei 2024.